Thermoflor Construct Thermoflor en HPW Architecten spreidden hun vleugels uit naar Canada voor bouw groots retail centrum (CA)

Overzicht projecten

terug naar projectoverzicht

Thermoflor en HPW Architecten spreidden hun vleugels uit naar Canada voor bouw groots retail centrum (CA)

Slimme combinatie met entertainment activiteiten

De broers Colin en Steve Wilson, tuincentrum ondernemers in het Canadese Saskatoon, gingen voor de bouw van een groots nieuw tuincentrum in zee met de Britse architecten van HPW en het Nederlandse Thermoflor. Hun nieuwe ‘destination garden centre’ is  tweemaal zo groot als hun vorige winkel, maar liefst 12.000 m2. Het maakt deel uit van een groot nieuw retail en leisure centrum, waarin ook diverse andere winkels, een restaurant en een sportschool zijn gevestigd. 

De broers Wilson wilden er zeker van zijn met de beste specialisten in retail design te werken. Ze kwamen uit bij een combinatie van het Britse architectenbureau HPW en de Nederlandse tuincentrum specialist Thermoflor. Thermoflor en HPW werken al geruime tijd samen in de Britse markt en realiseerden al diverse mooie winkels samen, o.a. voor Rosebourne.

Het nieuwe tuincentrum is op 200 meter afstand van het vorige tuincentrum gerealiseerd. Tot de opening eind zomer 2017 bleef de vorige winkel geopend en in bedrijf.  Om het gebouw het jaar rond te kunnen exploiteren, is een slimme combinatie met entertainment activiteiten gezocht. Enkele maanden per jaar wordt een gedeelte van de kassen ontruimd en wordt deze ruimte benut als indoor go kart circuit.

Deze pagina delen!