Thermoflor Construct Eigentijdse Flag ship store voor Hageland tuincentrum in Noorse Karmoy (NO)

Overzicht projecten

terug naar projectoverzicht

Eigentijdse Flag ship store voor Hageland tuincentrum in Noorse Karmoy (NO)

Eind november 2016 startte Thermoflor met de werkzaamheden voor de volledige nieuwbouw van tuincentrum Hageland in Karmoy. Dit nieuwe filiaal van bijna 2800 m2 wordt de nieuwe eyecatcher binnen de Noorse Hageland keten. Naast een kenmerkend gebogen entree, zijn in de voorgevel op de geaccentueerde overstek  de huisstijl tinten van Hageland mooi terug te zien.

Het gebouw wordt onder andere voorzien van een warme kas en een koude kas met een extra afdeling  uitgevoerd in een Open Sky dak. Ondernemer Ola Apeland: “Boven een deel van de buitenverkoop van planten wordt een 500 m2 groot Open Sky dak geplaatst. Op zonnige dagen zijn zowel het dak als de zijwanden van de buitenruimte open. Bij regen of te veel wind sluiten het dak en de wanden automatisch. “

Binnen het gebouw is de klimaatbeheersing onderverdeeld naar vier zones, zodat de temperatuur kan worden aangepast aan de verschillende soorten planten. Meerdere maatregelen zijn genomen om de sustainability van het gebouw te vergroten, o.a. met de toepassing van Led’s die 70 tot 80 % besparen ten opzichte van gangbare verlichting. Ook wordt koolstofdioxide (CO-2) uit de buitenlucht opgevangen en omgezet naar voedsel voor de planten.

Opening van de vestiging in Karmoy vond plaats in april 2017. 

Deze pagina delen!