Thermoflor Construct Fonkelnieuw tuincentrum Coppelmans in Nuenen is sfeervol ‘kunstwerk’

Overzicht projecten

terug naar projectoverzicht

Fonkelnieuw tuincentrum Coppelmans in Nuenen is sfeervol ‘kunstwerk’

In het Brabantse Nuenen is voorjaar 2018 de nieuwe vestiging van tuincentrum ondernemer Patrick Coppelmans geopend. Daar waar ooit Vincent van Gogh zijn meesterwerken schilderde staat nu weer een meesterwerk. Samen met Mies architectuur is het pand ontworpen.

Bijzonder zijn o.a. de houten constructie in de entree en in de horeca. Gelamineerde vurenhouten spanten en kolommen staan garant voor nog meer sfeerbeleving. Verder is veel aandacht besteed aan de nieuwe inrichting met mooie hardwaren en verse groenproducten. De nieuwe vestiging heeft een mooie ligging aan de noordelijke rondweg.

Op de website van Patrick Coppelmans onthult hij het geheim van zijn succesvolle formule: "We hebben geen geheim", begint hij lachend. "Het heeft alles te maken met het feit dat we een familiebedrijf zijn en alles in eigen hand hebben. We kopen rechtstreeks in bij kwekers, zijn dagelijks zelf op de veiling aanwezig. Ook in het Verre Oosten hebben wij onze eigen inkopers. Daarnaast maken wij onderdeel uit van BTC-Retail, een intensieve samenwerking van de tuincentra van De Bosrand, Tuinwereld en Coppelmans. Met deze groep denken wij op vele fronten de maximale schaalvoordelen te kunnen benutten waarmee wij een topassortiment voor eerlijke prijzen kunnen aanbieden.”

Enkele cijfers van de nieuwe vestiging:
• Oppervlakte overdekt: 8.800 m2
• Kas-type: 12.80 m
• Goothoogte: 5 m en 7,50 m
• Parkeerplaatsen: ca. 300

Deze pagina delen!